Fa'aogaina o alava tioata ma isi mea fa'apipi'i i totonu o fa'alapotopotoga o va'a i fafo ma va'a

Ona o lona mamafa mama, teteʻe o le corrosion, maualuga le vevela, ma le malosi maualuga, ua faʻaaogaina lautele i vaega eseese e pei o le aerospace, atinaʻe o le gataifale, vaʻa, vaʻa, ma taavale afi televave i tausaga talu ai nei, ma ua suia ai le tele. mea masani.
I le taimi nei, o le fiber tioata ma le carbon fiber composite meafaitino e tele sona sao i matā'upu o le atina'eina o malosiaga i fafo, fau vaa, ma le toe faaleleia o inisinia o gataifale.

Fa'aoga i va'a

chuan

O le uluai faʻaogaina o mea faʻapipiʻi i luga o vaʻa na amata i le ogatotonu o le 1960 ma na faʻaaogaina muamua e fai ai fale i luga o vaʻa fana.I le vaitau o le 1970, na amata ai foʻi ona faʻaogaina e le faʻapipiʻiina o vaʻa tulimanu o aʻu mea faʻapipiʻi.I le vaitau o le 1990, o mea tu'ufa'atasia na fa'aogaina atoatoa i le va'a fa'apipi'i atoatoa ma fa'aoga masini (AEM/S).Pe a faatusatusa i mea masani fau vaa, o mea tuʻufaʻatasia e iai mea faʻainisinia lelei.A faʻaaogaina i le gaosiga o vaʻa vaʻa, o loʻo i ai uiga o le mamafa mama ma sili atu le faʻaolaina o le malosi, ma o le gaosiga o gaosiga e faigofie lava.O le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi i luga o vaʻa e le gata e ausia ai le faʻaitiitia o le mamafa, ae faʻateleina ai foi galuega faʻaogaina o le radar ma le infrared stealth.
O le Iunaite Setete, Peretania, Rusia, Suetena, Farani ma isi navy latou te faʻatauaina tele le faʻaogaina o mea tuʻufaʻatasia i totonu o vaʻa ma ua faʻatulagaina fuafuaga faʻatekonolosi faʻatekonolosi talafeagai mo mea faʻapipiʻi.

1.Alava tioata

O le alava tioata malosi-maualuga o loʻo i ai uiga o le maualuga o le malosi, maualuga le faʻaogaina o le modulus, lelei le teteʻeina o aʻafiaga, lelei le mautu o vailaʻau, lelei le vaivai, ma le maualuga o le vevela.E mafai ona fa'aoga e fai ai atigi maina loloto i le vai, ofutau e fa'asao i pulufana, va'aola, va'a mamafa ma pe'a Fa'atali.O le US Navy na faʻaaogaina mea tuʻufaʻatasia mo le faʻapipiʻiina o vaʻa i le amataga, ma o le numera o vaʻa faʻapipiʻiina i luga ole fausaga e sili atu foi.
O le fausaga tu'ufa'atasia o le va'a a le US Navy na fa'aaoga muamua mo tagata salu maina.O se fausaga uamea tioata uma.O le salu maina sili ona tele-tioata uma i le lalolagi.E maualuga lona malosi ma e leai ni uiga gau gau.E iai le malosi e tatalia ai a'afiaga o pa i lalo o le sami.Manuia tele le faatinoga.

2. Alava kaponi

Ua faasolosolo malie ona alia'e mai le fa'aogaina o pou fa'apipi'i fa'amalosia alava kaponi i luga o va'a.O 'au uma a le Neivi a Suetena o lo'o faia i mea tu'ufa'atasi, ausia ai le maualuga o le fa'atinoina o le gaogao ma fa'aitiitia le mamafa i le 30%.O le va'a atoa o le "Visby" o lo'o i ai se maneta e matua maualalo lava, lea e mafai ona 'alo ese mai le tele o radar ma fa'aoga sonar (e aofia ai le fa'ataina o le vevela), ma maua ai se aafiaga fa'amalosi.O lo'o i ai galuega fa'apitoa o le fa'aitiitia o le mamafa, radar ma le infrared dual stealth.
E mafai fo'i ona fa'aoga mea fa'apipi'i alava carbon i isi vaega o va'a.Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaogaina e pei o se faʻapipiʻi ma faʻamalosi i totonu o le faiga faʻamalosi e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le vibration ma le pisapisao o le tino, ma e tele lava ina faʻaaogaina i vaʻa vaʻavaʻa ma vaʻa folau vave.I masini ma meafaigaluega, e mafai ona faʻaaogaina e pei o se foeuli, nisi masini faʻainisinia faʻapitoa ma paipa, ma isi.
O mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi carbon fiber o loʻo i ai isi faʻaoga i luga o vaʻa, e pei o mea faʻapipiʻi ma mea faʻamalosi i luga o faiga faʻamalosi, lea e faʻaalia i le faʻaitiitia o le vibration ma le pisapisao o le tino, ma e masani ona faʻaaogaina i vaʻa vaʻavaʻa ma vaʻa folau vave, masini faʻainisinia ma Piping. faiga, ma isi.

vaa folau

qian

O le superyacht brig, o le tino ma le fogafale e ufiufi i le carbon fiber/epoxy resin, o le tino e 60m le umi, ae o le mamafa atoa e na o le 210t.O le carbon fiber catamarans na fausia i Polani e fa'aogaina mea fa'apipi'i sanuisi vinyl ester resin, PVC foam ma mea fa'apipi'i alava carbon.O mast booms o mea fa'apipi'i fa'apipi'i alava kaponi.E na'o se vaega o le tino e faia i le palasitika ua fa'amalosia.O le mamafa e na o le 45t ma e iai lona saoasaoa.Saosaoa, maualalo le faʻaaogaina o suauu ma isi uiga.
E le gata i lea, e mafai ona fa'aogaina mea alava kaponi i vili meafaifa'aili va'a ma antenna, foeuli, ma fausaga fa'amalosia e pei o fa'ato'aga, fale, ma fa'alava.
I le tulaga masani, o le faʻaaogaina o le carbon fiber i le gataifale na amata tuai.I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekonolosi tuʻufaʻatasia, o le atinaʻeina o le militeri o le gataifale ma le atinaʻeina o punaoa o le gataifale, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o meafaigaluega, le atinaʻeina o le carbon fiber ma ana mea faʻapipiʻi o le a faʻalauiloaina.Ia lauolaola.

图片6

Hebei Yuniu Fiberglass Manufacturing Company Limited o leo se gaosi mea fai fiberglass ma sili atu i le 10-tausaga le poto masani, 7-tausaga le auina atu i fafo.

O matou o lo'o gaosia mea fa'afailava mata, Such asfiberglass roving, fiberglass yarn, fiberglass strand fat, fiberglass strand strands, fiberglass black mat, fiberglass woven roving, fiberglass fabric, fiberglass ie..Ma isi.

Afai ei ai se mea e manaʻomia, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi matou saoloto.

O le a matou faia le mea sili e fesoasoani ma lagolago ia te oe.


Taimi meli: Aukuso-30-2021