Fiberglass fa'amalosia palasitika resin vacuum fa'aulufale mai tekonolosi su'esu'ega o le va'a

图片1

Fiberglass Reinforced Plastics (FRP) o se ituaiga fou o mea tuʻufaʻatasia na gaosia e vaʻa i le tuai o 1960s, faʻatasi ai ma le mamafa o le malamalama, malosi maualuga, teteʻe aʻe, uiga o le palasiti. fausiaina o vaʻa laiti ma feololo, aemaise lava i tausaga talu ai nei, ua faʻaaogaina lautele i luga o vaʻa, vaʻa televave ma vaʻa pasese turisi. O lenei pepa e taulaʻi i le fausiaina ma le faʻaogaina o vaʻa FRP - resin vacuum ntroduction method.

1 Fa'amatalaga fa'atekonolosi

O le auala e fa'aulufale mai ai le masini fa'ameamea o lo'o i luga o le fa'apipi'i ma'a'a fa'apipi'i fa'amalosia mea alava i luma atu, ona fa'asalalauina lea o taga fa'amama, le faiga o le pamu mama, fa'atupuina se fa'aletonu le lelei i totonu o le ga'o, fa'aaoga le fa'aogaina o le fa'amama e tu'u ai le resini le tumu i totonu o le paipa. , fa'asusu amioga o le resini polyester unsaturated mo mea alava, Mulimuli ane, ua faatumulia le limu atoa, le mea ato tagamea e aveesea ina ua uma ona faamaloloina, ma o le oloa manaomia e maua mai le limu demoulding.Its talaiga taulima faaalia i lalo.

1

 

Vacuum ta'ita'i-i le faagasologa o se tekinolosi fou mo le fausia ma le fausiaina o vaa lapopoa tetele e ala i le faatuina o se faiga tapunia i se mate malo e tasi.A o lenei faagasologa ua faailoa mai i fafo, o loo i ai foi le tele o igoa i le faaigoaina, e pei o le vacuum import , vacuum perfusion, tui tui, ma isi.

2

2.Faiga faavae

O le metotia faʻapitoa o le faʻaulufaleina mai o masini e faʻavae i luga o le talitonuga o hydraulics na faia e le French hydraulics Darcy i le 1855, e taʻua o le Darcy's Law lauiloa: t = 2hl/(2k(AP)), O fea, t o le taimi faʻafeiloaʻi resin, lea e. fa'atulagaina e fa'amaufa'ailoga e fa;h o le viscosity o resin, taʻitaʻia le viscosity o resin, z o le umi faaulufale mai, e faatatau i le mamao i le va o le resin inlet ma fafo, AP o le eseesega o le mamafa, e faasino i le eseesega o le mamafa i le va o totonu ma fafo o le taga vacuum, k o le permeability, e faasino i le tapulaʻa o resin infiltration e ala tioata ma mea sanuisi mea. E tusa ai ma le tulafono a Darcy, o le resin faaulufaleina taimi e tutusa ma le resin faaulufaleina umi ma viscosity, ma inversely tutusa i le eseesega mamafa i le va o totonu ma fafo o le taga gaogao. ma le gafatia o mea alava.

3. Tekinolosi faiga

O le faʻagasologa o gaioiga faʻapitoa a le sui faʻapitoa e faʻapea.

3

 

tulaga tasi,Amata le galuega sauniuni

Muamua, o le uamea poʻo le fafie e faia e tusa ai ma le foliga o le laina ma le tele o le vaʻa. O le togafitiga i totonu o le faʻaogaina e tatau ona faʻamautinoa le maualuga o le maaa ma le maualuga o le iila, ma o le pito o le mea e tatau ona tausia ia le itiiti ifo i le 15cm e faafaigofie ai. le faʻapipiʻiina o faʻamaufaʻailoga faʻamau ma pipelines.After faamama le limu, faʻaaoga mea demoulding, e mafai ona e taʻalo solo solo pe solo demoulding vai.

tulaga lua,Fa'aaoga le gelcoat

E tusa ai ma manaoga o le gaosiga o vaa, o le pito i totonu o le limu ua ufiufi i le gelcoat resin o loʻo i ai catalyst promoter, lea e mafai ona faʻaaogaina e pei o le gelcoat oloa poʻo le gelcoat polesi. O le ituaiga filifiliga o le phthalate, m-benzene ma le vinyl.Hand brush ma e mafai ona fa'aoga le pulumu mo le fausiaina.

Tto'alua,Fa'aopoopo mea fa'amalosia

Muamua, e tusa ai ma le laina o le tino ma le fausaga faavae, o le mea faʻamalosia ma le auivi mea e tipi faʻatasi, ona tuʻuina lea i totonu o le limu e tusa ai ma le faʻatulagaina o ata ma le faiga o le faagasologa. tau e tatau ona amanaia.

Ftatou,Fa'apipi'i mea fa'aoga fesoasoani

I luga o le mea faʻamalosia o loʻo tuʻuina i totonu o le faʻailoga, e muamua ona tuʻu le ie taʻavale, sosoo ai ma le ie faʻafefe, ma mulimuli ane le taga vacuum, lea e faʻapipiʻiina ma tapunia e le faʻamaufaʻailoga. resin ma laina gaogao.

图片6

Fpe afai,Vacume le taga

A maeʻa le faʻapipiʻiina o mea o loʻo i luga i totonu o le limu, e faʻaulufale mai le resini i totonu o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ma faʻaaogaina le pamu mama e faʻamama ai le tino atoa, ma o le ea i totonu o le masini e aveese i le mamao e mafai ai, ma le e siaki atoa le malu o le ea, ma toe fa'aleleia le nofoaga o lo'o liki i le lotoifale.

Slona ono,Fa'afefiloi resin ratio

A maeʻa ona oʻo atu le gaogao i totonu o le ato i se tulaga manaʻomia, e tusa ai ma tulaga o le siosiomaga, mafiafia o oloa, faʻasalalau nofoaga, ma isi mea, o le resini, vailaʻau faʻamalolo ma isi mea e tuʻuina atu i se vaega faʻapitoa. O le resini saunia e tatau ona i ai le viscosity talafeagai, talafeagai. gel taimi ma fa'amoemoe tikeri fa'amalolo.

Fitu, Limu ta'i-i resini

O le resini ua saunia e faʻafeiloaʻi i totonu o le pamu mamafa, ma o loʻo i totonu o le resini e faʻaumatia e ala i le faʻavevesi atoa. Ona tatalaina lea o faʻamau i le faasologa e tusa ai ma le faʻatonuga o le folasaga, ma o le taʻiala resin e faʻatinoina e ala i le fetuunaʻi pea o le mamafa o le pamu, o lea. ina ia pulea lelei le mafiafia o le tino o le vaa.

Elona valu,Fa'amālōlōina le ta'ese'ese o mea

A maeʻa le faʻapipiʻiina o resini, e tatau ona faʻaogaina le tino i totonu o le limu mo se vaitaimi e faʻataga ai le faʻamalolo o le resin, e masani lava e le itiiti ifo i le 24 itula, i lona malosi o le Bacor e sili atu pe tutusa ma le 40 aʻo leʻi faʻaumatia.A mae'a le fa'apalapala, e tatau ona faia ni faiga talafeagai e lagolago ai e aloese ai mai le fa'aleagaina. A mae'a fa'amaua'aina, tapuni ma fa'aofuofu ua amata.

4

4 Su'esu'ega lelei ma le le lelei o tekinolosi fa'agasologa

 A.tulaga lelei o tekinolosi faagasologa

I le avea ai o se ituaiga fou o tekinolosi faʻapipiʻi i le fausiaina o vaʻa FRP, o le faʻaogaina o le masini masini e sili atu le lelei i luga o le faʻagasologa faʻapipiʻi tusi lesona masani.

A1 Ua fa'aleleia lelei le malosi o le faufale

I le taimi o le fausiaina, e mafai ona faʻapipiʻi le tino, faʻamaʻa, fausaga sanii ma isi mea faʻapipiʻi o le vaʻa i le taimi e tasi, ma faʻaleleia atili ai le faʻamaoni o le oloa ma le malosi atoa o le fausaga o le vaʻa. mea, faʻatusatusa i le faʻapipiʻiina o lima, le malosi, malo ma isi uiga faʻaletino o le tino o loʻo faia e le resin vacuum ntroduction process e mafai ona faʻateleina i le sili atu i le 30% -50%, lea e ogatusa ma le faʻalauteleina o le atinaʻe. o va'a FRP fa'aonaponei.

A2 Va'a e pulea lelei le mamafa o le va'a

O le FRP vaʻa gaosia e ala i le faʻaogaina o le masini e iai le maualuga o le fiber content, maualalo le porosity ma le maualuga o le gaosiga o oloa, aemaise lava le faʻaleleia atili o le malosi o le interlaminar, lea e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vaʻa. O le vaʻa na fausia e ala i le vacuum lead-in method e mafai ona faʻaitiitia lelei le mamafa o le fausaga. Pe a faʻaaogaina le mamanu tutusa, e mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le resin i le 30%, o le otaota e itiiti, ma o le resin loss rate e itiiti ifo i le 5 %.

图片1

A3 O le lelei o oloa o va'a ua fa'atonutonu lelei

Pe a faʻatusatusa i le faʻapipiʻiina o le tusi, o le lelei o le vaʻa e itiiti le afaina o le tagata faʻatautaia, ma o loʻo i ai se tulaga maualuga o le tumau pe o se vaʻa poʻo se vaega o vaʻa. e tusa ai ma le aofaʻi faʻamaonia aʻo leʻi tuʻuina le resini, ma o le resin ratio e fai si tumau, e masani lava 30% ~ 45%, ae o le resini o loʻo i totonu o le lima faʻapipiʻi lima e masani lava 50% ~ 70%, o lea o le tutusa ma le toe faʻaleleia o le tino. e sili atu le lelei o le vaʻa nai lo le vaʻa faʻapipiʻi lima. I le taimi lava e tasi, o le saʻo o le vaʻa na gaosia e lenei faiga e sili atu nai lo le vaʻa faʻapipiʻi lima, o le mafolafola o le tino e sili atu ona lelei, ma le tusi lesona ma mea o le oloina ma le faiga vali ua faaitiitia.

A4 O le siosiomaga gaosiga a le fale gaosi oloa ua faʻaleleia lelei

Vacuum ta'ita'i-i le faagasologa o se faiga tapuni tapuni, o le fefiloi faalafua faalafua ma mea filogia ea oona gaosia i le faagasologa atoa o le fausiaina o loo faatapulaaina i le taga mama. o le felafolafoa'i, fa'atusatusa i le tu'ufa'atasiga tusi tusi fa'apipi'i si'osi'omaga faigaluega tatala, ua matua fa'aleleia atili le si'osi'omaga faufale, puipuia lelei tagata faigaluega faufale talafeagai i le tino ma le mafaufau.

5

B,Fa'aletonu o tekinolosi fa'agasologa

B1O tekinolosi faufale e lavelave

E ese le faiga o le ta'ita'i i totonu o le masini mai le fa'agasologa masani o le fa'apipi'iina o lima, E mana'omia le fa'atulagaina o le ata fa'ata'oto o mea alava, o le ata fa'atulagaina o le fa'aogaina o fa'agaau ma le fa'agasologa o le fausiaina i auiliiliga e tusa ai ma ata. o mea faʻamalosia ma le faʻapipiʻiina o auala faʻafefe, faʻaogaina o paipa ma mea faʻamaufaʻailoga gaogao e tatau ona maeʻa aʻo leʻi taʻitaʻia le resini.

B2 O tau o gaosiga e fai si maualuga

O le fa'aulufaleina masini fa'apitoa e iai mana'oga maualuga i luga o le fa'aogaina o mea alava, lea e mafai ona fa'aogaina ai le fa'aauauina o le lagona ma le ie e tasi ma le maualuga o le tau o le iunite. mea ausilali e manaʻomia ona faʻaogaina i le fausiaina o le faʻagasologa, ma o le tele o latou e faʻaaogaina, o lea o le tau o le gaosiga e maualuga atu nai lo le faʻapipiʻiina o lima.

B3 E iai ni tulaga lamatia i le faagasologa

O uiga o le faʻaogaina o le gaogao e fuafua ai le tasi-taimi faʻapipiʻiina o le fausiaina o vaʻa, o loʻo i ai tulaga maualuga mo le galuega aʻo leʻi faʻatumu le resin. pe a uma ona amata le faʻatumu o le resini, ma o le a faigofie ona tapeina le tino atoa pe a le mafai ona faʻatumu le resini. I le taimi nei, ina ia faʻafaigofie le fausiaina ma faʻaitiitia ai lamatiaga, o vaʻa lautele e faʻaaogaina vacuum lua-laasaga o le tino ma le auivi.

图片3

5 Faaiuga

I le avea ai ma se fou fou ma fausia tekinolosi o vaa FRP, masini faaulufale mai masini e tele ni tulaga lelei, aemaise lava i le fausiaina o vaa ma le fua tele matai, maualuga saoasaoa ma malosi malosi, lea e le mafai ona suia. fa'aulufaleina mai o le resin vacuum, o le fa'aitiitiga o le tau o mea mata ma le fa'ateleina o manaoga fa'aagafesootai, o le fausiaina o va'a FRP o le a faasolosolo malie lava le suiga i le fa'ainisinia, ma o le fa'aulufaleina mai o le resin vacuum o le a fa'aaogaina lautele i le tele o factory.Source: Composite Applied Technology.

Faatatau ia tatou

Hebei Yuniu Fiberglass Manufacturing Co., LTD.E masani ona matou gaosia ma fa'atau atu oloa e-ituaiga fiberglass,Afai ei ai se mea e manaʻomia, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi matou saoloto.


Taimi meli: Tes-15-2021