I le isi sefulu tausaga o lumanaʻi, o le a faʻatupulaia le maketi o le carbon fiber i le lalolagi i le 32.06 piliona US tala

E tusa ai ma suʻesuʻega maketi talafeagai, e oʻo atu i le 2030, o le maketi o le lalolagi e faʻavae i luga ole polyacrylonitrile (PAN) -faʻavae carbon fiber reinforced composite material (CFRP) ma carbon fiber reinforced thermoplastic composite material (CFRTP) e faʻamoemoe e tupu ile 32.06 piliona US tala.

O le faʻaluaina o le maketi o le carbon fiber i le lalolagi e mafua mai i mea taua nei:

1. Le faʻalauteleina vave o le maketi manaʻomia.

Carbon fiber composite material, lea sa na'o le fa'aogaina i le vateatea, masini a le militeri ma ta'avale ta'aloga sili, o lo'o i ai nei le tele o vaega fa'aoga, e pei o masini atamai, mea faigaluega fa'afoma'i maualuga, felauaiga o nofoaafi, mea fa'akomepiuta sa'o, ma e o'o lava i fa'ata'ita'iga tele.Fa'aaogā mea fa'apipi'i alava kaponi.

碳纤维

Alava kaponimea tu'ufa'atasi (CFRP) o lo'o i ai se la'ititi fa'apitoa o le kalave ma le malosi maualuga.O le faʻaaogaina e avea o se mea faʻapisinisi e mafai ona ausia aʻafiaga o le mama, saogalemu, maualuga le lelei ma le faʻaolaina o le malosi.Pe a faatusatusa i isi mea e pei o le uamea, carbon fiber composite mea e sili atu ona taugata, ae o aoga umi latou te aumaia e le mafai ona le amanaiaina.

O le mamafa mama o lona uiga e fa'aitiitia le fa'aaogaina o le malosi, ma o mea malolosi e tete'e i le pala o lona uiga e maualalo le tau o le tausiga.I se taamilosaga umi o faagaoioia, i luga aʻe o le faavae o le fua, o lenei faamanuiaga e foliga mai e le taua e mafai ona faaputuputu lava Maofa.

E le gata i lea, o nisi o faʻamanuiaga faʻapitoa o mea faʻapipiʻi fiber carbon e mafai foi ona faʻafetaui manaoga faʻapitoa o nisi o oloa fou.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le telescopic manipulator sleeve o le robot suʻesuʻe, faʻaopoopo i le ultra-light mass, ua manumalo i se faʻaitiitiga tele o le faʻaaogaina o le malosi ma faʻalauteleina I itula faigaluega o le masini, o le lelei o mea fetolofi o mea faʻapipiʻi fiber carbon e mafai foi. fetuutuunai lelei i tulaga faigaluega o suiga tetele o le vevela ma le tau leaga.

O le mea lea, e pei o le lelei oalava kaponiua lauiloa lautele, o le tele ma le tele o alamanuia ua amata ona taumafai e faʻaoga lenei mea faʻapipiʻi faʻapitoa e avea o se "auupega" lelei mo a latou lava faʻaleleia lelei, ma o loʻo faʻaauau pea le faʻalauteleina o le manaʻoga mo fibre carbon.

2.Steady pa'u i tau talosaga

E le gata o le tau o mea mataʻutia, ae faʻapea foʻi ma le faʻaogaina ma le gaosiga o vaega o le carbon fiber ua faʻateleina faʻamaonia ma le matua o tekinolosi faʻaoga.Ae ui i lea, o le thermosetting carbon fiber composite e sili ona faʻaaogaina i le taimi nei.O le fa'aogaina o tekonolosi o mea fa'apipi'i carbon fibre thermoplastic e foliga mai e hysteresis.O pepa talosaga autu o lo'o tipiina po'o le pauta e fa'amalosia ai le fiber carbon.O le matrix thermoplastic o lo'o a'afia ai fo'i e tele lava resini maualalo e pei ole PP., E leʻi faʻaalia atoatoa le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaauau pea o le carbon fiber faʻamalosia faʻatasiga thermoplastic.

3.Fa'atauvaga meafaigaluega fa'ava-o-malo e avea ma fa'alavelave

"O Malosiaga Sili o Malosiaga Tele" na faapea mai: "O le tauvaga i le va o atunuu sa avea pea ma tauvaga o le tamaoaiga moni, ma o le gaosiga o meafaigaluega malosi o le faavae lea o le tamaoaiga moni."O le tauvaga o le gaosiga o masini, i se aotelega, o le taaloga i le va o atunuu.Carbon fiber composite meafaitino, lea e faʻaitiitia ai le mamafa ma faʻateleina le lelei mo meafaigaluega maualuga, o le a iai foi se aʻafiaga i le tulaga o fale gaosi oloa a le atunuʻu ma le malosi atoatoa i se tulaga, ma o lona tulaga ua tuʻuina atu i ai se tulaga taua tele.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le nofoaafi televave a Saina ua faʻaalia faavaomalo ma ua manatu o se faʻailoga masani o le "Made in China" e alu aloaia i le lalolagi atoa.O le fa'aaliga sili ona iloga i le va'ai a tagata mai fafo o lenei faiga fa'ainisinia tele o nofoaafi televave a Saina o le tamo'e vave ma e maualuga lona tulaga saogalemu.O le sao o le carbon fiber application technology, mama, maualuga-malosi, ma uiga umi o meafaitino ua avea ai le nofoaafi televave a Saina ma sili atu ona gauai atu i le lalolagi.

高铁

I le tulaga o le taʻaloga a le atunuʻu, o loʻo i lalo o le mamafa tele le gaosiga o meafaigaluega, ma o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi maualuga maualuga e pei o mea faʻapipiʻi fiber carbon e pei o se pea o le "apa'au" malamalama e mafai ona maua ai le saoasaoa "mana" i totonu. fa'afoliga.O se tasi foi lea o mafuaʻaga taua e faʻaauau ai le "paʻepaʻe-vevela" alava carbon i le lalolagi.

 

Hebei Yuniu Fiberglass Manufacturing Company Limited o leo se gaosi mea fai fiberglass ma sili atu i le 10-tausaga le poto masani, 7-tausaga le auina atu i fafo.

O matou o lo'o gaosia mea fa'afailava mata, Such asfiberglass roving, fiberglass yarn, fiberglass strand fat, fiberglass strand strands, fiberglass black mat, fiberglass woven roving, fiberglass fabric, fiberglass ie..Ma isi.

E tele a matou fa'asoa o oloa fa'alava kaponi e sili ona lelei ma momoli i le taimi.

Afai ei ai se mea e manaʻomia, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi matou saoloto.

O le a matou faia le mea sili e fesoasoani ma lagolago ia te oe.


Taimi meli: Aukuso-16-2021