O le isi sefulu tausaga o lo'o soso'o ai, o mea fa'apipi'i lomitusi 3D o le a avea ma pisinisi e $2 piliona

Polymer fa'amalosia alavaLomitusi 3D ua vave ona latalata atu i se tulaga faapisinisi.I le isi sefulu tausaga, o le a tupu le maketi i le 2 piliona US tala (tusa ma le 13 piliona RMB), faʻapipiʻiina meafaigaluega ma faʻaoga o le a faʻalauteleina, ma o le a faʻaauau pea ona matua le tekonolosi.Ae ui i lea, o le tuputupu aʻe o loʻo faʻatasi ma luʻitau, o le faʻavaeina o le gaosiga, sapalai laina ma atinaʻe numera, ma le numera o tagata gaosi oloa e manaʻomia vave ona tuʻufaʻatasia.
Tekinolosi ma su'esu'ega o meafaitino

Ole lipoti lata mai ole maketi ole IDTechEx "3D lolomi mea tu'ufa'atasi 2021-2031" na ta'ua ai o le tele o le fiber reinforced polymer (FRP) maketi o lo'o pulea e ala tioata ma carbon fiber thermoplastics.E le o se tekonolosi fou lenei, ae faʻavae i luga O le pisinisi lomitusi 3D atoa o loʻo i luga o le atinaʻe, ma e manaʻomia le taimi e atiaʻe ai ma oʻo atu i le tulaga o le matua faʻapisinisi.O loʻo i ai le tele o auala faʻapipiʻi faʻapipiʻi 3D i luga o le maketi, e masani lava i mea faʻaoga (fiafia faifaipea ma alava tipi; thermoplastic ma thermosetting) ma talafeagai mo faʻalapotopotoga faʻapisinisi , Faʻamatalaga lomitusi Desktop mo tagata faʻatau poʻo tagata fiafia.

Va'aiga lautele o polymer composite.
O le autu o le alamanuia o meafaitino, lea e fuafua ai uiga o vaega ma manaoga lomitusi, ma o se vaega taua foi o le pisinisi pisinisi.Mo le tele o tagata, o loʻo i ai le taua tele o filo faʻaauau pea, ae o mea faʻapipiʻi fiber pupuu ma se faasologa o thermoplastics ma thermosetting resins e iai foi avanoa sili.

O le tele o faiga faʻapaʻaga o loʻo faʻavaeina i le va o le faʻatupuina o meafaigaluega ma kamupani vailaʻau tetele, faʻapea foʻi ma gaioiga i le va o kamupani vailaʻau, e pei o le mauaina e le BASF o le laina gaosiga o Owens Corning i le 2020. E le gata i lea, o nisi kamupani ua ulufale saʻo i lenei matata e ala i le faʻalauiloaina o filaments poʻo isi mea tu'ufa'atasi.O se faʻataʻitaʻiga masani o le ulufale mai o Braskem i lenei fanua faʻatasi ma le PP faʻamalosia fiber carbon recycled.
O atina'e lata mai i le alamanuia

O le tele o gaioiga i le fanua o 3D lomitusi tu'ufa'atasi o lo'o fa'atumauina i le Iunaite Setete.Talu mai le faaiuga o le 2020, ua faʻasalalau e Markforged mea fou, lomitusi ma paʻaga tufatufa, ma faʻasalalau fuafuaga e faʻasalalau lautele.O le mea lea na mafai ai e le kamupani ona tuʻuina atu se aofaʻiga tele o tupe e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ma le tuʻufaʻatasia ma le mauaina, ma avea ma autu o moliaga pateni e faʻaulu e Continuous Composite.Desktop Metal, lea e tutusa lona tulaga faʻasolopito e pei o Markforged, faʻaaogaina oloa Fiber mo le taimi muamua i le faaiuga o le 2019 ma faʻalauiloa 3D mea faʻapipiʻi lolomi.Ae ui i lea, o loʻo faʻaalia tagata taʻalo tetele i Europa ma Asia, ma o loʻo faasolosolo malie ona auai i le maketi ua faʻateleina.

O le a le vaaiga maketi?
Ua valoia e IDTechEx e oo atu i le 2031, o le a oʻo atu le aofaʻi o tupe maua a le maketi 3D composites e oʻo atu i le US $ 2 piliona mai se vaega itiiti i le 2021. E ui o le faʻamaʻi na i ai se aafiaga tele i le maketi o le lalolagi, o le faʻaaogaina o masini lomitusi 3D ua toe faʻaleleia vave, ma o le a atiina ae i le itu o le faatelevaveina o le faasoasoaina filifili o le 3D lomitusi.

E ui lava o le numera o faʻapipiʻiina o lomitusi 3D tuʻufaʻatasia e itiiti ifo nai lo lomitusi polymer, o le faʻatupulaia o le lumanaʻi e matua manino lava.O lomitusi polymer o loʻo iai e masani ona faʻaogaina nisi mea faʻapipiʻi, ae o le pasene o uta e matua maualalo ma e iai ni tapulaʻa.O le fa'atuputeleina o fua fa'apipi'i o le a maua mai ai le tele o tupe maua fa'atauga o meafaitino, polokalama fa'akomepiuta ma auaunaga, lea o le a vave ona sili atu i le fa'atauina o meafaigaluega.

 

 

Hebei Yuniu Fiberglass Manufacturing Company Limited o le o se gaosi mea fai fiberglass ma sili atu i le 10-tausaga le poto masani, 7-tausaga le auina atu i fafo.

O matou o lo'o gaosia mea fa'afailava mata, Such asfiberglass roving, fiberglass yarn, fiberglass strand fat, fiberglass strand strands, fiberglass black mat, fiberglass woven roving, fiberglass fabric, fiberglass ie..Ma isi.

 

 

 


Taimi meli: Aukuso-11-2021